Asker kunstforening 12. oktober – 9. november 2013

Askerkunst plakat okt 2013

 

Asker Kunstforening inviterer fra 12.oktober –  9. november til underfundig humor og fargefest med Anne Valen Næss.

Anne Valen Næss vokste opp i Sandefjord i musikkmiljøet rundt sine foreldre og har selv tatt musikkutdanning ved Østlandets Musikkonservatorium i Oslo. Etterhvert er det malingen som har tatt over for musikken. Hun har deltatt på billedfaglige kurs i inn- og utland, bla hos Bærumskunstneren Peter Esdaile, samt en rekke studieopphold i Danmark.

Fra 2007 har Anne Valen Næss markert seg som billedkunstner gjennom deltakelse på mange separat- og fellesutstillinger. Dette reflekteres nå ved at hun er fullbooket ut 2014, og som hun sier selv “Nå står faktisk tilbudene fra gallerier i kø. Det er kjempe inspirerende med stor og positiv respons, og det er ikke alltid lett å begrense seg, men jeg må dessverre takke nei til en hel del.”
Hun har alltid sett farger når hun hører musikk og er en utpreget kolorist. Motivene dreier seg først og fremst om halvfigurative menneskeskikkelser og abstraherte og forenklede landskap. Fantasifulle dyrefigurer  eller fugler forekommer også ofte, gjerne som observatører av menneskelig adferd. Innfallsvinkelen kan være mellommenneskelige relasjoner og funderinger, samfunnsdebatt, lyrikk mm.      Asker kunstforening